Prijavite se za brži pristup najboljim ponudama. Kliknite ovde ako nemate nalog.

Sarajevo 1 noćenje

22. sep., 2022 at 11:28   Odmor u inostranstvu   Novi Sad   37 pregleda Referenca: 11876

0.0 star

Lokacija: Novi Sad


Izlet u Sarajevo - 1 noćenje / 3 dana - autobusom

CENA ARANŽMANA IZNOSI: 69,- €

Sarajevo – 1 noćenje

Grand Tours Vas vodi da doživite sevdah i merak. Sa nama popijte kafu iz fildžana uz ratluk, probate da odolite sarajevskim ćevapima, prošetate istorijom Baščaršije uz zvuk kazandžija, uslikate se kraj Sebilja.....

Sarajevo je takav grad da se u njemu i stranci osećaju kao da su kod kuće. Čak ni širenje grada izgradnjom visokih nebodera nije moglo oduzeti šarm nebrojenim kafeima i vekovnoj tradiciji gostoprimstva. Samo nekoliko mesta na kugli zemaljskoj se može pohvaliti sa katoličkom i pravoslavnom crkvom i džamijom i sinagogom koje su udaljene tek jednu laganu šetnju jedna od druge. Ako postoji grad u Evropi koji bez imalo muke spaja istok i zapad onda je to Sarajevo.

Program putovanja

  1. DAN        NOVI SAD

Polazak iz Novog Sada oko 23:30h sa parkinga kod Lokomotive na Železničkoj stanici. Noćna vožnja autobusom kroz Srbiju, pored Šapca, prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora.

  1. DAN        SARAJEVO

Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima i panoramsko razgledanje grada uz pratnju vodiča: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Fakultativni odlazak na Vrela Bosne (5,00€).  Odlazak u hotel na smeštaj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.

  1. DAN SARAJEVO – VISOKO – NOVI SAD

Doručak. Napuštanje hotela, slobodno vreme ili fakultativni polazak u Visoko (20,00€) u posetu bosanskim piramidama: piramida Sunca, Meseca, Ljubavi, Zmaja I Hrama Majke Zemlje. Uz podzemne lavirinte posebni po visokoj koncentraciji negativnih jona, koji omugućavaju telu da se psihički i fizički revitalizuje. Polazak grupe za Novi Sad uz planirani povratak u večernjim satima.

Dodatni detalji

Smeštaj
Hotel
Naziv agencije
Grand Tours
Site agencije
https://grandtours.rs/
Kontakt email
prodaja@grandtours.co.rs
Kontakt tel.
021/422-324
Note: You must be logged in to post a review.